Цікаве

Відчуття безпеки: Міжнародний мистецький проєкт в ЄрміловЦентрі

Відчуття безпеки: Міжнародний мистецький проєкт в ЄрміловЦентрі

Фото: пресс-служба
Виставка пройде з 29 серпня до 17 листопада

З 29 серпня до 17 листопада в ЄрміловЦентрі пройде виставка Відчуття безпеки, що об’єднає понад 30 митців із 10 країн для переосмислення теми безпеки в умовах війни.

З 29 серпня до 17 листопада в харківському ЄрміловЦентрі відбудеться міжнародний мистецький проєкт Відчуття безпеки, присвячений війні в Україні.

Виставка об’єднує понад 30 митців із більш ніж 10 країн, які досліджують тему безпеки через призму своїх особистих переживань війни.

Проєкт має на меті переосмислити поняття безпеки та створити тимчасовий простір, який надає відчуття захищеності, підтримки та зв’язку з іншими. Значна частина представлених творів була створена спеціально для цієї виставки, що робить її особливо значущою.

Серед робіт, що будуть представлені на виставці, є Димчасті орнаменти Надіри Хусейн, які створюють контраст між твердістю бетону й легкістю тканини, відображаючи крихкість і тривогу за безпеку. Павло Маков представить оновлену інсталяцію Ліжко, килим, брошка, яка символізує захист та прихисток у часи війни.

Курдський митець Ахмет Оґют створив для проєкту роботу Безпечне повернення евакуйованих, у якій він відтворив евакуйовані з Харкова роботи українських митців. Крім того, Оґют представить інтерактивну інсталяцію Стрибай вгору!, яка через стрибки на батутах символізує баланс між радістю й нестабільністю.

Вперше в Харкові буде представлено фотографію Бориса Михайлова Без назви. Із серії Вчорашній бутерброд, яка відображає сюрреалістичні образи з минулого, що пророче перегукуються з нинішніми трагічними подіями.

Раніше повідомлялося, що в галереї The Naked Room відбулося відкриття персональної виставки Саші Маслова Святі. 

На Венеційській бієнале відкрили український павільйон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 6 =

Back to top button