Україна

Коломойському скасували арешт по одній зі справ


Коломойському скасували арешт по одній зі справ

Досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу України в одній зі справ Коломойського завершено.

Шевченківський суд змінив запобіжний захід бізнесмену Ігорю Коломойському із тримання під вартою на заставу 1,877 млрд грн. Проте, у нього є інша підозра, за якою запобіжний захід – тримання під вартою – не змінювали. Про це повідомляє Суспільне у четвер, 29 серпня.

Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу у розмірі, який просив старший детектив Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України. Мова про 1 877 360 000 грн.

Термін дії запобіжного заходу за кілька днів спливає 2 вересня 2024 року, адвокат бізнесмена просив після цього випустити Коломойського.

“Однак, наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено строк дії тримання його під вартою в межах іншого кримінального провадження. Тому він надалі буде триматися під вартою”, – пояснив адвокат.

Досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу України в одній зі справ Коломойського завершено.

Сторона захисту пояснила, що за вимогами Кримінально-процесуального кодексу України Коломойського мали звільнити з-під варти, проте Шевченківський суд не може звільнити його, бо є інше провадження. За ним Коломойського утримуватимуть щонайменше до 25 жовтня.

Як відомо, олігарх ще з 2 вересня 2023 року перебуває в ізоляторі Служби безпеки України за підозрою Бюро економічної безпеки у шахрайстві та легалізації майна.

Додамо, Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського до 2 вересня 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 15 =

Back to top button