Події

Переплатили 8 млн грн під час закупівлі вимірювачів швидкості TruCam – повідомлено…

Переплатили 8 млн грн під час закупівлі вимірювачів швидкості TruCam – повідомлено про підозру ексзаступнику Голови Держагентства інфраструктурних проектів України

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури колишньому заступнику Голови Державного агентства інфраструктурних проектів України повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2020 році підозрюваний очолював тендерний комітет Державного агентства інфраструктурних проектів України. В цей час Агентством, на виконання Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні, проводилась закупівля 72 одиниць лазерних вимірювачів швидкості для Національної поліції.

Під час проведення процедури закупівлі підозрюваний, як голова тендерного комітету, безпідставно прийняв рішення про закупівлю вимірювачів швидкості шляхом проведення переговорів із конкретним постачальником замість оголошення публічної закупівлі.

Як наслідок, Державне агентство інфраструктурних проектів України прийняло пропозицію цього підприємства на суму 33,5 млн грн.

Водночас, в ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок обмеження конкуренції під час проведення закупівлі, вартість придбаних вимірювачів швидкості було безпідставно завищено на 8 млн гривень, які були сплачені з державного бюджету.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + 18 =

Back to top button