Події

СБУ та Нацполіція затримали дві групи підпалювачів, які за гроші рф «полювали» н…

СБУ та Нацполіція затримали дві групи підпалювачів, які за гроші рф «полювали» на авто ЗСУ у Запоріжжі та Кропивницькому

Служба безпеки та Національна поліція затримали «на гарячому» ще чотирьох поплічників спецслужб рф, які вчиняли підпали у Запоріжжі та Кропивницькому.

Пріоритетними цілями ворога були службові позашляховики Сил оборони та релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці.

Для вчинення підпалів окупанти дистанційно сформували дві групи підпалювачів, до яких входило троє неповнолітніх.

За грошову «винагороду» вони спочатку підшукували потенційні цілі, а потім намагалися знищити їх за допомогою легкозаймистих сумішей.

Кожне загоряння фігуранти знімали на відео, яке російські куратори планували використати для «розгону» фейків про нібито наявність антиукраїнського підпілля в обох містах.

????️ Так, у Запоріжжі:
затримано двох місцевих жителів, які підпалили декілька військових пікапів ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

У подальшому зловмисники отримали нове «замовлення» з рф на знищення релейних шаф сигнальних установок Укрзалізниці, щоб порушити логістику Сил оборони на півдні України.

????️ У Кропивницькому:
затримано 41-річного колишнього інженера та його пасинка, які намагалися спалити два військових авто, серед них – мікроавтобус, котрий залучали до перевезення особового складу ЗСУ.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за такими статтями:
ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань за попередньою змовою групою осіб).
ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій та Кіровоградській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − thirteen =

Back to top button