Україна

В ОП назвали радіус дії балістичної ракети України


В ОП назвали радіус дії балістичної ракети України

Це озброєння має завдання знищувати інфраструктуру, яка дозволяє Росії використовувати авіацію, зазначив Михайло Подоляк.

Перша балістична ракета України передбачає радіус дії у 600-700 кілометрів. Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю для Новини.LIVE, оприлюдненому напередодні.

“Нова балістична ракета України – це 600-700 км, як президент сказав. Але я думаю, що це питання, відповідь на яке ми з вами побачимо при роботі… Щодо Паляниці чи будь-яких інших балістичних ракет чи дронів і т.д.: будемо використовувати – будемо бачити їх ефективність”, – сказав Подоляк.

За його словами, також важлива й кількість таких ракет.

“У війнах високої інтенсивності й масштабу роль відіграє саме кількість. Вони високотехнологічні мають бути, бо будуть тоді давати результат дуже крутий. Але їх має бути багато. Тобто одна-дві-три ракети – ми зможемо з вами сказати “вау”, але це не буде вирішення фундаментальних завдань, які стоять перед такого типу ракетами”, – підкреслив Подоляк.

Він зазначив, що це озброєння має завдання знищувати інфраструктуру, яка дозволяє Росії використовувати авіацію.

Нагадаємо, 27 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна успішно випробувала свою першу балістичну ракету. На думку аналітиків, таке досягнення українського військово-промислового комплексу може суттєво вплинути на перебіг війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + six =

Back to top button