Україна

Окупанти формують бригаду чисельністю до 5 тисяч осіб – ОТУ Харків


Окупанти формують бригаду чисельністю до 5 тисяч осіб - ОТУ Харків

Здійснюється формування добровольчої бригади Барс у складі трьох добровольчих загонів Барс-Брянск, Барс-Курск, Барс-Белгород.

Росіяни формують добровольчу бригаду Барс чисельністю близько 5 тисяч осіб. Про це повідомляє пресслужба ОТУ Харків.

Зазначається, що на виконання наказу міністра оборони РФ від 21 серпня 2024 р., начальника генерального штабу ЗС РФ від 22 серпня 2024 р. здійснюється формування добровольчої бригади Барс у складі трьох добровольчих загонів Барс-Брянск, Барс-Курск, Барс-Белгород загальною чисельністю 4921 військовослужбовець, які будуть виконувати завдання в інтересах угруповання військ Север.

Також повідомляється, що на Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Війська РФ не полишають спроб витісняти українських військових із займаних позицій. У районі населеного пункту Глибоке окупанти намагалися здійснити перегрупування, в результаті дій Сил оборони зазнали втрат, планують евакуаційні заходи. Поблизу Лукʼянців підрозділи 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу здійснили поповнення БК мінометних розрахунків.

Крім того, в районі Стариці та Огірцевого ворог здійснює заходи логістичного забезпечення, інженерного обладнання позицій. Активізував ведення повітряної розвідки. У Вовчанську в рамках підготовки до штурмових дій противник здійснив спробу доставки особового складу до центральної частини міста із застосуванням двох танків та двох МТЛБ, поніс втрати та відійшов.

У районі населеного пункту Тихе противник продовжує здійснювати заміну 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-ту окрему мотострілецьку бригаду 58-ї армії.

За даними пресслужби ОТУ Харків, протягом минулої доби на Харківському напрямку відбулося 2 ініційовані ворогом бойові зіткнення. Також російські терористи завдали 6 авіаударів з використанням 6 КАБів та 22-х некерованих авіаційних ракет. Крім того, російські окупанти завдали 43 удари дронами-камікадзе та 393 рази обстріляли позиції Сил оборони України. Від початку цієї доби тривають 2 бойові зіткнення у районі Вовчанська.

Раніше повідомлялося, що війська РФ здійснили перегрупування штурмових підрозділів у центральній частині Вовчанська..

Нагадаємо, на фронті упродовж минулої доби відбулося 195 бойових зіткнень. Майже третина з них припадає на Покровський напрямок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + eighteen =

Back to top button