Цікаве

У США поширюється рідкісна і смертельна хвороба

У США поширюється рідкісна і смертельна хвороба

Фото: pixabay.com
Інфекція передається комарами, особливо з груп Culiseta та Aedes

Рідкісне, але смертельно небезпечне захворювання, що передається комарами, вразило кілька штатів США, спричинивши першу смерть.

Східний енцефаломієліт коней, рідкісне, але смертельно небезпечне захворювання, передане через укуси комарів, поширюється кількома штатами США. Вже зареєстровано перший летальний випадок у Нью-Гемпширі, повідомляє The Washington Post.

Ця гостра інфекція, яка вражає головний і спинний мозок, передається комарами, особливо з груп Culiseta та Aedes, що мешкають у водно-болотних угіддях. Найвищий ризик зараження виникає наприкінці літа та на початку осені, коли комарі активно поширюють вірус, заражаючи людей, особливо тих, хто має ослаблену імунну систему.

Серед симптомів хвороби: лихоманка, головний біль, блювота, діарея, судоми, зміни поведінки та сонливість. На жаль, вакцини для профілактики або специфічних ліків проти східного енцефаломієліту коней наразі не існує.

Зараження східним енцефаломієлітом коней трапляється нечасто, і щороку в США реєструється в середньому 11 випадків. Однак нині хвороба шириться такими штатами, як Нью-Гемпшир, Массачусетс і Вермонт. У відповідь на це, в деяких громадах Массачусетсу ввели обмеження на перебування на свіжому повітрі після сутінків, закрили парки та перенесли громадські заходи, щоб зменшити ризик зараження.

27 серпня стало відомо про першу смерть від цієї хвороби – жертва, ім’я та вік якої не розголошують, мешкала у місті Гемпстед, штат Нью-Гемпшир.

Державний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я штату Нью-Гемпшир Бенджамін Чан застеріг, що ризик зараження зберігатиметься до настання сильних морозів, які вб’ють комарів.

Раніше повідомлялося, що вчені дослідили зразок льоду з Гімалаїв і виявили в ньому геноми 1705 вірусів.

Вперше в історії корови заразилися смертоносним вірусом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three − two =

Back to top button