Світ

Дурова взято під судовий нагляд у Франції

Дурова взято під судовий нагляд у Франції

Фото: REUTERS/Albert Gea/File Photo

Павло Дуров

Суд завершив утримання під вартою Павла Дурова. Однак мільярдера не звільнили, він залишався під вартою для проведення першого допиту та висунення звинувачення.

Засновнику Telegram Павлу Дурову висунули обвинувачення у Франції, після чого він був звільнений під судовий контроль, але з забороною залишати територію країни. Про це у середу, 28 серпня, повідомляє прокуратура Парижа.

За даними Reuters, Дурова звільнили під заставу за умови сплати 5 мільйонів євро, двічі на тиждень звітування до поліції та заборони залишати територію Франції.

Рішення суду було винесено через чотири дні після того, як уродженець Росії Дуров був заарештований в аеропорту під Парижем.

Відомо, що Павлу Дурову загрожує до 10 років в’язниці, йому висунуто звинувачення в:

  • Співучасті в забезпеченні незаконних транзакцій.
  • Співучасті в зберіганні порноматеріалів, зокрема з неповнолітніми.
  • Співучасті в обігу наркотиків.
  • Співучасті в шахрайстві.
  • Наданні криптологічних послуг.
  • Відмову надати на запит уповноважених органів необхідну інформацію або документи.

Зокрема, засновника Telegramа французька судова влада звинуватила в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його сервісу обміну повідомленнями.

Прокурорка Парижа Лор Бекку заявила, що суддя дійшов висновку, що є підстави для офіційного розслідування щодо всіх обвинувачень, за якими спочатку був затриманий Дуров. 

Раніше повідомлялося, що засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова привезли до суду, який має прийняти подальше рішення по його справі. 

ЗМІ повідомили, що французька влада видала ордери на арешт Павла Дурова та його старшого брата-співзасновника Telegram Миколи ще в березні.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 10 =

Back to top button