Цікаве

Пляцок на мільйон! «Розовий сон»: крихкі коржі, що тануть, і смачний крем, незвичайна структура

Готую особливий пляцок на мільйон! Здивуйте всіх незвичайним тортом. Тендітні, що тануть коржі і смачний крем, який має незвичайну структуру. Пляцок, який Ви точно не куштували.

Інгредієнти:

Тісто:

  • жовтки 4 шт.
  • цукор 100 г
  • сметана 80 г
  • масло вершкове 150 г
  • сіль щіпка
  • борошно 400 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • какао 1 ст. л.

Білковий шар:

  • білки 4 шт.
  • сіль щіпка
  • цукор 150 г
  • вишневий кисіль 1 п. (65 г)
  • борошно 50 г

Додатково:

  • вишні 150 г
  • волоські горіхи 150 г

Крем:

  • вишневий кисіль 1 п. (65 г)
  • цукор 70 г
  • кукурудзяний крохмаль 20 г
  • молоко 500 мл
  • масло вершкове 200 г

Приготування:

Тісто:

Збиваю міксером білки з цукром до пишної маси.

Тоді додаю сметану, розтоплене, але вже охолоджене вершкове масло та перемішую. 

Всипаю сіль, борошно та розпушувач, замішую тісто. Ділю на 2 рівних кусочки.

Форму 34 на 28 см. застеляю пергаментом, розкачую одну частину тіста до розміру форми.

Другу частину тіста знову ділю на 2 частини, до однієї додаю какао і замішую шоколадне тісто. Із всього тіста роблю маленькі кульки.

На тісто у форму викладаю всі шоколадні кульки, вишні та посипаю підсушеними на сковорідці і подрібненими ножем горішками.

Білковий шар:

Білки збиваю зі щіпкою солі до пишної піни. Додаю поступово цукор та збиваю до стійкості. Всипаю кисіль вишневий та борошно, збиваю до однорідності на низьких оборотах.

Тоді поверх викладаю білкову масу і всі кульки з світлого тіста. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35-40 хвилин. Потім повністю охолоджую корж.

Крем:

Змішую кисіль з цукром та крохмалем, поступово частинами вливаю молоко та перемішую до однорідності. Варю до загустіння на середньому вогні. Залишаю повністю охолонути до кімнатної температури.

Збиваю міксером кімнатної температури вершкове масло, поступово додаю заварну масу.

Готовий і охолоджений корж розрізаю навпіл.

На один корж викладаю крем, покриваю другим коржем, покриваю повністю кремом. При бажанні посипаю какао. Ставлю в холодильник на ніч, або хоча б на декілька годин.

Тоді нарізаю і смакую!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − seven =

Back to top button