Цікаве

Виявлено докази вживання коки європейцями ще в XVII столітті

Виявлено докази вживання коки європейцями ще в XVII столітті

Фото: pixabay.com
Європейці вживали листя коки задовго до винайдення кокаїну

Вчені знайшли докази того, що європейці вживали кокаїн ще в 17 столітті. Про це свідчать сліди цієї рослини щонайменше у двох муміфікованих людських мозках.

Науковці знайшли докази того, що європейці вживали коку вже в XVII столітті, задовго до того, як ця рослина стала популярною в XIX столітті.

За словами вчених, це відкриття кидає виклик усталеним уявленням про поширення коки в Європі, повідомляє Popular Science.

Зокрема, дослідники з Міланського університету та фонду IRCCS Ca’ Granda виявили сліди вживання коки в муміфікованих мізках двох осіб, які померли в XVII столітті та були поховані в склепі лікарні Ospedale Maggiore в Мілані, Італія. Аналіз показав наявність активних компонентів коки, таких як кокаїн, бензоїлекгонін та гігрин.

Це відкриття змушує переглянути попередні уявлення про поширення коки в Європі, оскільки раніше вважалося, що її популярність зросла лише в XIX столітті, коли хіміки змогли виділити з рослини психоактивну речовину – кокаїн.

Науковці припускають, що жителі Європи XVII століття могли вживати коку через її здатність знижувати апетит, що було важливим у періоди голоду. Це може свідчити про те, що кока була дешевою та доступною серед бідного населення того часу. Проте дослідники поки не можуть точно визначити, наскільки поширеним було її вживання в Європі в ті часи та з якою метою вона використовувалася.

Раніше повідомлялося, що міжнародна група вчених провела новий генетичний аналіз, який спростував популярний міф про Каспара Хаузера.

В Італії виявили князівську гробницю VII століття до нашої ери

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + nineteen =

Back to top button