Світ

Дурова доставили в паризький суд

Дурова доставили в паризький суд

Фото: Instagram / Павло Дуров

Павлу Дурову загрожує до 20 років ув’язнення.

Увечері в середу закінчуються 96 годин утримання Павла Дурова під вартою в поліції. Суд повинен прийняти рішення щодо його справи.

Засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова привезли до суду, який має прийняти подальше рішення по його справі. Про це повідомила газета Le Figaro у середу, 28 серпня.

Вказано, що судовим слідчим до кінця доби потрібно визначити, чи зібрали вони достатньо інформації для передачі справи Дурова до паризького суду та пред’явлення звинувачень. Якщо слідчі вирішать дати справі хід, то в середу ввечері судова влада Франції має ухвалити рішення про запобіжний захід. Саме сьогодні закінчуються 96 годин утримання Дурова під вартою в поліції.

Як відомо, 24 серпня Павла Дурова затримали у Франції, коли його приватний літак приземлився в паризькому аеропорту Ле-Бурже. Згідно із заявою французької прокуратури, Дурова підозрюють у скоєнні 12 злочинів: усі вони пов’язані з використанням Telegram. Зокрема, згадується про проведення через нього незаконних транзакцій, використання платформи шахраями. Дурову загрожує до 20 років ув’язнення.

А сьогодні ЗМІ повідомили, що французька влада видала ордери на арешт Павла Дурова та його старшого брата-співзасновника Telegram Миколи ще в березні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × four =

Back to top button