Україна

Ворог атакував усі українські ГЕС – Укргідроенерго


Ворог атакував усі українські ГЕС - Укргідроенерго

Каховська ГЕС була втрачена повністю, а ДніпроГЕС – значно пошкоджена. Всі інші гідроелектростанції – у процесі відновлення.

За час війни всі гідроелектростанції в Україні потрапили під удари російських загарбників. ГЕС втратили близько 40% генерації, повідомив гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі телемарафону у середу, 28 серпня.

“На сьогоднішній день, на жаль, немає ні однієї станції, яка б не атакована російським агресором. Більше 130 ракетних ударів було завдано по нашій генерації. Ми розуміємо, що втрачаємо і втратили чимало”, – сказав він.

Сирота нагадав, що Каховська ГЕС була втрачена повністю, а ДніпроГЕС – значно пошкоджена. Всі інші гідроелектростанції – у процесі відновлення.

“Що буде можливо відновити, ми ще не знаємо. До осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогодні це питання складно, тому що як не кожен тиждень, то кожен місяць постійно ракетні удари. Ми плануємо одне, а ворог планує інше. Тому сьогодні прогнозувати щось дуже важко”, – додав Сирота.

Також він розповів, що наслідки ворожого удару по греблі Київської ГЕС 26 серпня ще з’ясовуються. Але загрози підтоплення, чи прориву немає.

“Станція буде пропускати цю воду, яка є. Якусь частину через агрегат, а якусь, якщо потрібно, будуть піднімати затвори. Станція працює в тому режимі, в якому вона може сьогодні працювати. Наслідки ракетного удару, я думаю, що до кінця тижня ми з’ясуємо”, – додав він.

Напередодні президент Володимир Зеленський закликав зберігати тишу щодо пошкоджень енергооб’єктів, щоб цією інформацією не міг скористатися ворог.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + sixteen =

Back to top button