Події

Віталій Кличко: Столиця намагатиметься зробити навчання школярів максимально …

Віталій Кличко: Столиця намагатиметься зробити навчання школярів максимально в очному форматі. В умовах воєнного стану пріоритетом залишається безпека

Про це говорили на міській серпневій конференції освітян.

Навчальний рік в закладах освіти Києва розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня 2025 року. До 950 закладів підуть загалом 372 000 учнів та вихованців. Зокрема, до садочків – майже 58 000 дітей. У школи – 281 000 учнів.

В умовах воєнного стану нашим пріоритетом є безпека кожного учасника освітнього процесу – і учнів, і вчителів та всіх, хто забезпечує процес навчання.

Для цього місто впроваджує комплексну програму “Створення безпечного освітнього середовища”. У межах програми “Муніципальна охорона” столиці забезпечує фізичну охорону всіх закладів загальної середньої освіти. Усі освітні установи Києва за рахунок міського бюджету обладнані тривожними кнопками, перебувають під цілодобовою пультовою охороною. Також впроваджуємо системи відеонагляду та охоронної сигналізації. Встановлюємо високошвидкісний інтернет.

Щодо укриттів – у закладах освіти столиці укриття загально можуть вмістити 317 000 людей. За останніх 2 роки ми збільшили місткість укриттів в освітніх закладах на 94 000 місць.

В укриттях встановлюють резервне освітлення, резервні джерела струму, системи вентиляції та інше необхідне обладнання. Працює Wi-Fi.

Будуємо і нові споруди подвійного призначення із захисними можливостями. Так, у 2024 році на це в міському бюджеті передбачили майже 1,5 мільярди гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + seven =

Back to top button