Події

Підсумки 27.08: Незакрита потреба і бої на Курщині

Підсумки 27.08: Незакрита потреба і бої на Курщині

Фото: Генштаб ВСУ

Росія стягує на Курщину війська

Шмигаль анонсував запровадження принципу “воюй або працюй”. Ворог намагається знімати деякі військові частини з інших напрямків та відправляє на Курщину. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Шмигаль оголосив про запровадження в Україні принципу “воюй або працюй”

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль анонсував запровадження принципу “воюй або працюй”.Це комплекс заходів, який покликаний вивести ринок праці з тіні, збільшити кількість робочих місць та рівень середньої зарплати та наповнити бюджет. За його словами, Україна має критичну потребу зібрати до бюджету 500 млрд грн вже цьогоріч. 

Росія перекинула близько 30 000 військових з України на Курський напрямок

Курська операція відтягнула значну кількість силпротивника. На цей час близько 30 000 військовослужбовців армії РФ було перекинуто на Курський напрямок, і ця цифра зростає, вказує головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський. За його словами, Росія намагається знімати підрозділи з інших напрямків фронту, окрім Покровського – там ворог навпаки збільшує зусилля.Україна контролює 100 населених пунктів і 1294 кв. км на Курщині. 

Україна має наміробговорити с США удари по Росії

Українські чиновники готуються надати високопосадовцям з питань національної безпеки США список цілей на території Росії,які ЗСУ можуть вразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на постачання американської зброї.Україна використовує цей список як останню спробу переконати Вашингтон скасувати обмеження на використання зброї США в Росії. Вважається, що рішення деяких європейських країн щодо дозволу Україні використовувати їхні ракети для ударів по військових об’єктах у Росії також залежать від схвалення з боку Білого дому.  

Україна створила першу балістичну ракету, вона успішно пройшла випробування

Україна продовжує розвиватисвій військово-промисловий комплекс і вже створила свою першу балістичну ракету. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції у рамках Форуму керівників державних інституцій. Зеленський додав, що більше про ракету розповісти не може, але вирішив озвучити цю інформацію, щоб суспільство могло оцінити “наших людей, які 24/7 працюють на оборонних підприємствах”.

Російські загарбники здійснили черговий масований удар по Україні

Уночі 27 серпня загарбники знову атакували Українукрилатими та балістичними ракетами, а також безпілотниками. Сили української протиповітряної оборони знищили 65 з 91 повітряних цілей. Зокрема, Сили протиповітряної оборони знищили:5 з 5 ракет Х-101, 60 з 81 дронів. Ще 10 ударних дронів були локаційно втрачені. Один безпілотник перетнув кордон з Білоруссю.Повітряні цілі збивали у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Росіяни вдарили по готелю у Кривому Розі

Внаслідок ракетного удару росіян по Кривому Рогутроє загиблих. П’ятеро осіб постраждало. Серед них є діти. Умісті під час удару було пошкоджено будинки, магазини, заклад громадського харчування та автотранспорт.

РФ вдарила по Запоріжжю

Росіяни завдали сім ударів безпілотникамипо території Запоріжжя та Запорізького району.Внаслідок атаки ворожих БпЛА одна людина загинула, двоє – поранені. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки.

РФ вдарила по об’єкту інфраструктури на Харківщині     

Росіяни вдарили ракетою Іскандерпо об’єкту інфраструктури в селі Андріївка Харківської області. Внаслідок обстрілу постраждали четверо людей.Також окупанти атакували й село Богуславка в Ізюмському районі. Пошкоджено чотири приватні будинки та легковий автомобіль. Також під ворожий удар потрапив Куп’янськ-Вузловий. 

ЗМІ повідомили, як нардеп Дмитрук втік за кордон

Народний депутат Артем Дмитрук перетнув кордон з Молдовою пішки. Це сталося 24 серпня о 12 годині на пункті пропуску Паланка. Вже у Молдовідепутат поїхав до місцевого відділку поліції у містечку Штефан-Воде. З поліцейського відділку Штефан-Воде Дмитрук відправився до кишинівського аеропорту. 

Міністр внутрішніх справ МолдовиАдріан Ефрос заявив, що депутат Верховної РадиУкраїни Артем Дмитрук не заявляв, що є народним депутатом, коли перетнув кордон із Молдовою. У країні його прийняли як звичайного громадянина, який покинув територію, де йде війна.

Держприкордонслужба проводить перевірку на кордоні, щоб з’ясувати всі обставини втечі нардепа Артема Дмитрука за кордон.

Імпорт авто в Україну зріс

В Україну за першу половину 2024 року ввезли на третину більше авто, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, з січня по червень в Україну було імпортовано 167,6 тис легкових авто (вживаних та нових).Найбільше авто привезли з Німеччини.

Нацбанк встановлює місячний ліміт 150 000 грн на карткові перекази

Нацбанк з 1 жовтня встановлює тимчасовий (на пів року) місячний ліміт150 000 грн на карткові перекази фізичних осіб. Ліміт діятиме лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.Ліміт не застосовуватиметься до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 11 =

Back to top button