Україна

В Україні планують добудувати Чигиринську АЕС


В Україні планують добудувати Чигиринську АЕС

Депутати Чигиринської міської ради вже ухвалили рішення щодо відповідних дозволів для Енергоатома.

Енергоатом планує повернутися до призабутого проєкту Чигиринської АЕС. Ба більше – вже зроблено перші кроки в цьому напрямку, повідомляє прес- служба компанії.

“Команда Енергоатома активно працює над пошуком нових майданчиків для будівництва (нових потужностей АЕС – ред.). Найбільш перспективним з них є Чигиринський, поблизу містечка Орбіта на Черкащині. Там планується зведення чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000”, – мовиться в повідомленні.

Під час засідання позачергової 51-ї сесії  депутати Чигиринської міської ради вже ухвалили рішення щодо:

  • надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування АТ НАЕК Енергоатом;
  • передачу земельних ділянок загальною площею 38,1493 га в постійне користування АТ НАЕК Енергоатом.

“Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на зразок Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша”, – заявив керівник Енергоатома Петро Котін.


Чигиринська АЕС – недобудована атомна електростанція, розташована в Черкаському районі Черкаської області, на схід від Чигирина, на території, прилеглій до берега Кременчуцького водосховища, між селами Стецівка і Вітове. 

Проєкт атомної станції біля Чигирина розглядали ще за часів СРСР, але він був зупинений у 1989 році на тлі аварії на Чорнобильській АЕС.

Для співробітників станції будувалося селище Орбіта.

Нагадаємо, у липні з ремонтів вийшли два блоки АЕС. Це також допомогло стабілізувати ситуацію під час аномальної спеки в Україні.

До енергосистеми України підключили блок АЕС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 4 =

Back to top button