Світ

РФ почала вербувати на війну індонезійців – ЗМІ

РФ почала вербувати на війну індонезійців - ЗМІ

Фото: скриншот

РФ вербує на війну індонезійців

Терористи з російського батальйону АрБат опублікували відео з першими охочими жителями Індонезії.

Росія почала вербувати на війну з Україною найманців з Індонезії. Про це пише опозиційне російське видання The Moscow Times із посиланням на повідомлення батальйону АрБат, що входить до структури Міноборони Росії.

“Вже є низка місцевих жителів, які готові вирушити до Донецької Народної Республіки, пройти навчання у наших інструкторів та зі зброєю в руках воювати”, – йдеться у Telegram-каналі підрозділу. Пост супроводжується відео з індонезійцями, які вигукують хвалебне гасло на адресу батальйону.

Зазначається, що АрБат – це загін спеціального призначення, створений у вересні 2022 року, що є виїзною групою штурмовиків. Ним командує колишній “вагнерівець” Айк Гаспарян із позивним “Абрек”. З 1 липня 2023 р. батальйон офіційно увійшов до структури Міноборони Росії. Наразі бойовики Арбата воюють у Курській області.

Засновником підрозділу є Армен Саркісян. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, це кримінальний авторитет з Донецької області на прізвисько “Горлівський”. Його пов’язували з сім’єю експрезидента-втікача Віктора Януковича, що втік, і називали організатором “тітушок”, які виступали проти Майдану. З 2014 р. Саркісян перебуває у міжнародному розшуку за запитом України.

Раніше повідомлялося, що росіяни залучають до боїв на Харківщині громадян Єгипту.

На війні проти України загинув вже п′ятий громадянин Індії – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 9 =

Back to top button