Україна

Колишнього нардепа засудили за незаконне отримання компенсації


Колишнього нардепа засудили за незаконне отримання компенсації

Колишній народний депутат приховав отримання у спадщину квартири у столиці та не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, з державного бюджету незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього нардепа у зловживанні службовим становищем, через що з державного бюджету обранець незаконно отримав 361,5 тисяч гривень компенсацій за винайм житла. Про це інформує пресслужба САП у понеділок, 26 серпня.

“АП ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на вирок ВАКС від 14.06.2021, яким народного депутата України VIII скликання визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі Київ”, – мовиться у повідомленні.

Зауважується, що суд погодився з доводами САП та постановив новий вирок, яким колишнього нардепа визнано винуватим у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 364 ККУ.

Як, своєю чергою, зауважили у ЦПК, мова про колишнього народного депутата від БПП Руслана Сольвара.

Екснардепу призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права перебувати на посадах в органах держвлади (окрім виборних) строком на рік та зі штрафом у 8500 гривень.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

У САП нагадали, що під час слідства зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення нардепом кримінального правопорушення – народний депутат приховав отримання у спадщину квартири у столиці та не відмовився від компенсації за житло.

Як наслідок, з державного бюджету незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

Раніше ми повідомляли, що у Києві перед судом постане керівник районного управління соціального захисту.

Також стало відомо, що екскерівник колонії, де катували в’язнів, отримав 400 000 грн премії. Омбудсмен доручив слідчим Державного бюро розслідувань з’ясувати, чому колишнього начальника колонії “безпідставно й незаконно” преміювали.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × two =

Back to top button