Цікаве

На фестивалі Burning Man представили українську інсталяцію

На фестивалі Burning Man представили українську інсталяцію

Фото: facebook.com/deynega
Інсталяція I’m Fine на фестивалі Burning Man

На фестивалі Burning Man 2024 у США представили інсталяцію I’m Fine від України, створену з артефактів війни, зібраних на деокупованих територіях.

На всесвітньому фестивалі сучасного мистецтва Burning Man 2024, який щорічно проходить у пустелі Блек-Рок, США, представили українську інсталяцію I’m Fine. Про це повідомляє медіапроєкт Ukrainian Witness.

Інсталяція, вагою 10 тонн і висотою 7 метрів, виготовлена з реальних артефактів війни, зібраних на деокупованих територіях України. Серед матеріалів – прострілені вуличні знаки, сонячні панелі, супутникові антени, зруйновані знаки міст та розбиті паркани. Кожен елемент розповідає історії про людей, загиблих на початку війни через російську агресію.

“Це про людей, вбитих росіянами на початку війни просто за те, що вони переходили дорогу чи їхали на велосипеді у справах. Є два знаки “обережно діти”. Один з них було знято біля повністю зруйнованої росіянами школи в Херсонській області. Коли я розказую глядачам про неї, то кожен раз показую фото залишків школи. Є шматок торгівельного центру. Одного з найкращих в Херсоні. В якому був Мак і купа різних магазинів. Його розвалили з танків у перші ж дні повномасштабної війни. Є великі дорожні знаки з назвами населених пунктів: від Великої Криниці до Херсона, Чернігова та Харкова. Кожен з цих експонатів практично музейний. Бо, наприклад, в Херсоні було всього три настільки великих знаки”, – сказав ініціатор медіапроєкту Ukrainian Witness Віталій Дейнега.

Художник Олексій Сай із цих уламків створив інсталяцію у вигляді фрази I’m Fine, яка символізує відповіді українців на запитання про їхнє становище під час війни.

Раніше повідомлялося, що на фестивалі Burning Man у США спалили інсталяцію з України.

У Лондоні встановили інсталяцію на честь 487 загиблих спортсменів України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 1 =

Back to top button