Події

Підсумки 25.08: Війська Білорусі і удар по готелю

Підсумки 25.08: Війська Білорусі і удар по готелю

Фото: ГСЧС

Пізно ввечері 24 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по місту Краматорськ, застосувавши “Іскандер”. Влучання було у готель “Сапфір”

Білорусь зосередила значну кількість особового складу і техніки ЗС біля кордону з Україною під виглядом навчань; Росіяни вдарили по готелю з журналістами. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Білорусь зосереджує війська на кордоні з Україною

Білорусь під виглядом навчань зосереджує значну кількість військ поблизу північних кордонів України, також зафіксовано присутність бойовиків ПВК Вагнер. Київ закликав північних сусідів відвести війська й зауважив, що у разі порушення кордону військові скупчення та об’єкти у Білорусі стануть легітимними цілями для ЗСУ.

Згідно з даними розвідувальних інституцій, Збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують “значну кількість” особового складу (зокрема, Сил спецоперацій), озброєння та військової техніки у Гомельській області поблизу північних кордонів України. Серед перекинутих білорусами озброєнь є танки, артилерія, реактивні системи залпового вогню, засоби протиповітряної оборони та інженерна техніка.

Росія вдарила по готелю у Краматорську

Росія атакувала Краматорськ Донецької області вночі 25 серпня – постраждали журналісти – громадяни України, США та Великої Британії. Громадянка Польщі Моніка Андрушевська постраждала внаслідок російського ракетного удару по Краматорську. Вона проїжджала автомобілем поруч з місцем, де стався ракетний удар.

Загалом внаслідок цього обстрілу одна людина загинула, а ще шестеро осіб отримали поранення різного ступеня важкості.

Міністерство закордонних справ назвало варварським злочином удар росіян по Краматорську, в результаті яких поранень зазнали журналісти іноземних ЗМІ. 

На Сумщині через російські авіаудари є загиблі та поранені

Російсько-окупаційні війська 25 серпня завдали авіаударів по Свеській та Сумській громадах на Сумщині. Росіяни скинули керовані авіаційні бомби на житловий квартал у селищі Свеса Шосткинського району. Одна бомба вцілила у дерево, яке впало на мотоцикл. 45-річний водій та його 37-річна пасажирка загинули. Інша бомба впала на пʼятиповерховий будинок: поранено двох мешканців.

Зеленський оприлюднив відео, на якому видно українську далекобійну ракету-дрон Паляниця

Президент повідомив, що відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї – української далекобійної ракети-дрона Паляниця. Розроблена власними силами, вона запускається з наземної платформи, її двигун – турбореактивний, а вартість – набагато нижче аналогів. Зеленський додав, що майже усе навколо виробництва Паляниці засекречено, але відомо, що у межах дії ракети-дрона – два десятки військових аеродромів РФ.

Нардеп Дмитрук незаконно перетнув кордон, розпочато розслідування

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом, якому повідомили про підозру у нападах на військового та правоохоронця.

Правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, щоб з’ясувати: у який спосіб депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав, пояснює ДБР. Дмитрука бачили у Молдові, де він писав заяву про незаконний перетин кордону, щоб його пропустили далі. 

В Генштабі повідомили де йдуть запеклі бої

Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, де українські захисники відбивали 58 штурмових дій російських окупантів. Бої точаться в районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Птиче, Новогродівка. Найбільша концентрація атак була біля Новогродівки та Калинового. Загалом протягом минулої доби на фронті було зафіксовано 160 бойових зіткнень.

Папа римський прокоментував заборону УПЦ МП на території України

Папа Франциск висловив занепокоєння стосовно рішення України заборонити православну церкву, пов’язану з російським Московським патріархатом. За його переконанням, людина не чинить зла, якщо молиться. Франциск закликав дозволяти тим, хто хоче молитися, робити це в тій церкві, яку вони вважають своєю.

В Україні різко зросла кількість хворих на коронавірус

Лише за серпень вже зафіксовано близько 26 000 випадків захворювання. Тоді як у червні лікарі всього фіксували 2300 випадків захворювання, у липні фіксували вже приблизно 11,5 тисяч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 1 =

Back to top button