Україна

Україна закликала Білорусь відвести війська


Україна закликала Білорусь відвести війська

У разі порушення державного кордону Україна вживе “всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону”.

Збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема ССО, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Про це інформує пресслужба МЗС у неділю, 25 серпня.

Окремо зафіксована присутність найманців колишньої ПВК Вагнер.

У відомстві попередили, що проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

“Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили – припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.  Наголошуємо, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу”, – наголосили у повідомленні.

Водночас у разі порушення державного кордону Україна вживе “всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону”.

Також зазначається, що усі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть “законними цілями” для Збройних Сил України.

Раніше повідомлялося, що Білорусь була “змушена” перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко заявив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною. Нестандартних дій у вигляді роботи ДРГ чи інших провокацій з боку Білорусі не фіксують.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + one =

Back to top button