Події

Українська література почалася з Котляревського, музика – з Лисенка, а живоп…

???? Українська література почалася з Котляревського, музика – з Лисенка, а живопис – ну… наприклад, з Шевченка. Принаймні так українців навчають у школах – за програмами, що значною частиною дісталися нам у спадок ще з «совка». Адже росіянам було вигідно, щоб українці вважали себе «молодим» народом без віковічних культурних традицій.

???? А що як ми вас запевнимо, що українська культура – давніша й багатша за московитську? Тобто наша культура – не «молодша сестра» російської, а якщо хочете, буквально її матір. Хоча б тому, що в нас, на відміну від них, у XVII-XVIII століттях була доба бароко – дуже важливого стилю в усьому європейському мистецтві, що у нас мав власне потужне відгалуження у різних галузях мистецтва, а на болотах – лише був відголоском українського!

???? Що воно таке – українське бароко, як воно проявлялося в різних видах мистецтва, як наше бароко вплинуло на тотально бідну російську культуру і чому це так важливо – дізнавайтеся, додивившись до кінця черговий сюжет авторського блогу «РОЗКУЛЬТУРЕННЯ», який веде на каналі Центр дослідження мордоRU соціолог культури Богдан-Олег Горобчук.
 
????????Випуск за посиланням: https://youtu.be/A2VklbtDLIo?si=_rHsw19oQm7ah2t-
 
Підписуйтеся на соцмережі «Центру дослідження мордоRU»:
 
????YouTube
 
????Instagram
 
????TikTok
 
Приєднуйся, підписуйся, дивись і коментуй: буде цікаво та яскраво!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − three =

Back to top button