Світ

Дуров шукав зустрічі з Путіним у Баку – ЦПД

Дуров шукав зустрічі з Путіним у Баку - ЦПД

Фото: Колаж

ЦПД вважає, що в Росії істерика, що “єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу”

Глава Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко гадає, що засновник Telegram прагнув зустрітися з диктатором РФ кілька днів тому.

Засновник і генеральний директор месенджера Telegram Павло Дуров, імовірно, прагнув зустрітися з хазяїном Кремля Володимиром Путіним в Баку кілька днів тому. Про це написав керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко на своєму Telegram-каналі

“Не виключено, що Дуров шукав зустрічі із Путіним у Баку кілька днів тому. Йому відмовили. Тепер у Росії істерика, що “єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу”, – зазначив очільник ЦПД.

Керівник ЦПД зауважив, що Telegram – це месенджер номер один в Україні. В Індії – 300 млн користувачів, а “незабаром він стане номером один у Південній та Латинській Америці”.

Коваленко зауважив, що арешт Дурова можна порівняти зі зломом Енігми британцями під час Другої світової війни. Telegram – це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія.

“Дурова звинувачують у тому, що він не співпрацював із французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею. У найближчі місяці Росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними “відповідальними” за цей напрям шпигунської діяльності”, – мовиться в повідомленні.

Коваленко вважає, що цю справу Дурова “може обвалитися вся агентурна мережа РФ у Європі”.

Як відомо, у Франції арештували Павла Дурова. Запит на його затримання зробило управління боротьби зі злочинами щодо неповнолітніх, тобто силовики, які розслідують злочини, вчинені педофілами. У Франції вважають, що для них Telegram став великим майданчиком. Дурову загрожує 20 років ув’язнення.

Криптовалюта Дурова різко впала після його затримання

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button