Світ

Нетаньягу: Сто винищувачів Ізраїлю атакували ракетні установки Хезболли

Нетаньягу: Сто винищувачів Ізраїлю атакували ракетні установки Хезболли

Фото: military.com

Хезболла заявила, що їхня атака здійснилась, як було задумано, а превентивний удар ЦАГАЛ не спрацював

Ізраїль продовжує дотримуватись правила “хто шкодить нам — тому шкодимо ми”, заявив прем’єр країни.

ЦАГАЛ оприлюднив кадри авіаударів на півдні Лівану сьогодні вранці. Під час цього понад 100 винищувачів атакували тисячі ракетних установок Хезболли, призначених для нападу на країну. Більшість з них були націлені на північ Ізраїлю, а частина – на центральну. Про це повідомляє The Times of Israel.

Обстріл об’єктів Хезболли також підтвердив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу на початку надзвичайного засідання кабінету національної безпеки.

“Сьогодні вранці ми виявили підготовку Хезболли до нападу на Ізраїль. Після консультації з міністром оборони та начальником штабу ЦАГАЛ ми доручили ЦАГАЛ діяти на випередження, щоб усунути загрози. Відтоді ЦАГАЛ інтенсивно працює над тим, щоб запобігти загрозам… Він знищив тисячі ракет, спрямованих на північ країни; він також запобігає багатьом іншим загрозам і діє з великою потужністю – як у захисті, так і в атаці”, – наголосив голова ізраїльського уряду.

Нетаньягу закликав громадськість виконувати вказівки командування. Ізраїль продовжує дотримуватись правила “хто шкодить нам — тому шкодимо ми”, запевнив прем’єр-міністр.

У Хезболлі заявили, що їхня атака здійснилась, як було задумано, а превентивний удар ЦАГАЛ не спрацював. За їхньою інформацією, їхні дрони уразили “важливу військову ціль” – дві військові об’єкти в центральній частині Ізраїлю. 

Зазначимо, Хезболла 6 серпня завдало удару двома безпілотниками по північній частині Ізраїлю, внаслідок чого постраждали шестеро людей.

Хезболла атакувала Ізраїль понад 100 ракет – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 9 =

Back to top button