Україна

Зеленський вперше показав ракету-дрон Паляниця


Зеленський вперше показав ракету-дрон Паляниця

Розробку цієї ракети завершили за 1,5 роки, в радіусі дії ракети-дрону два десятки російських військових аеродромів.

Розробку української далекобійної ракети-дрон Паляниця завершили за 1,5 роки. В радіусі її дії перебувають кілька десятків російських військових аеропортів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Facebook.

“Вчора відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї – української далекобійної ракети-дрона Паляниця. Розробленої власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога. Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня”, – йдеться в повідомленні.

У відео, яке опублікував президент, відзначають, що один із найефективніших способів протистояти російським ракетним обстрілам – бити по носіях цього озброєння – російських військових аеродромах. Союзники не дозволяють використовувати для цього своє озброєння, зазначив голова держави.

Україна запустила грантову програму для приватних ракетних проєктів, інвестувала в державні конструкторські бюро і провела дерегуляцію для стимуляції цієї галузі і Паляниця це перший результат цих зусиль.

Практично вся інформація про ракету засекречена. В радіусі дії ракети-дрону два десятки російських військових аеродромів. Розробку цієї ракети завершили за 1,5 роки.

Паляниця буде запускатися із наземної платформи. Двигун – турбореактивний. Вартість ракети дрона набагато нижча аналогів і робота щодо здешевлення та збільшення виробництва триває.

Нагадаємо, в Україні розробили новий морський дрон Stalker 5.0.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × four =

Back to top button