Світ

Угорщина звинуватила ЄК в “дорученні Києву” блокувати енергопостачання

Угорщина звинуватила ЄК в дорученні Києву блокувати енергопостачання

Фото: Х / Zoltan Kovacs

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто

Політика Євросоюзу є “саморуйнівною”, а дії Єврокомісії – “ганебними”, вважає глава МЗС Угорщини Петер Сіярто.

Очільник угорського МЗС Петер Сіярто звинуватив Єврокомісію в тому, що та нібито спеціально намагається завадити нормальному енергопостачанню до його країни, не втручаючись у питання зупинки транзиту нафти Лукойл. Про це свідчить допис речника уряду країни Золтана Ковача в соцмережі X.

“Міністр закордонних справ Петер Сіярто розкритикував Європейську комісію за бездіяльність стосовно питання транзиту нафти Лукойл, припустивши, що відсутність втручання вказує на те, що з Брюсселя до Києва надсилаються вказівки щодо перешкоджання енергопостачанню Угорщини й Словаччини”, – стверджується в повідомленні.

Політика Євросоюзу є “саморуйнівною”, а дії Єврокомісії – “ганебними”, вважає Сіярто і наголосив, що Брюссель “має захищати основні інтереси безпеки своїх держав-членів від дій країни-кандидата”.

“Той факт, що Європейська комісія відкрито заявила, що не сприятиме забезпеченню енергопостачання Угорщини та Словаччини, лише посилює підозру, що Брюссель доручив Києву створити ці проблеми”, – запевняє міністр.

Угорщина близька до фіналізації довготермінової угоди, яка “гарантуватиме продовження нафтової співпраці із Росією”, стверджує угорський чиновник.

Як відомо, в липні Угорщина та Словаччина заявили про припинення постачання нафти від російської компанії Лукойл через Україну у зв’язку із внесенням Києвом компанії до списку санкцій. Угорщина та Словаччина звернулися до Єврокомісії з проханням розпочати консультації щодо торговельної угоди з Україною.

Припинення транзиту нафти Лукойлу: ЄК не знайшла підстав для занепокоєння

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 17 =

Back to top button