Україна

Іранський генерал отримав підозру за допомогу Росії з “шахедами”


Іранський генерал отримав підозру за допомогу Росії з шахедами

Генерал разом з підпорядкованими інструкторами координував дії росіян із запусків Shahed-136 та Mohajer-6 по Україні.

Іранському бригадному генералу повідомлено про підозру в пособництві Росії в агресії проти України. Про це повідомила СБУ у суботу, 24 червня.

Вказано, що мова йже про бригадного генерала Корпусу вартових Ісламської революції Ірану Шаріфі Моласареї Аббасу Мусу. Він безпосередньо допомагав росіянам проводити повітряні удари по Україні із застосуванням іранських безпілотних літальних апаратів.

“Корпус вартових Ісламської революції протягом серпня-вересня 2022 року передав Росії щонайменше 1,5 тис. бойових дронів типу Shahed-136 та Mohajer-6. Тоді ж, у 2022 році, генерал Шаріфі Моласареї Аббасу Муса особисто приїхав до тимчасово окупованого Криму і привіз із собою групу іранських інструкторів БпЛА”, – йдеться у повідомленні.

Саме під керівництвом цього генерала на полігонах Криму російські підрозділи пройшли підготовку щодо бойового застосування отриманих безпілотників. А у він з підпорядкованими інструкторами координував дії росіян із запусків Shahed-136 та Mohajer-6 по Україні.

Тільки протягом вересня-жовтня 2022 року агресор здійснив не менше 20 серій масованих атак іранськими БпЛА по українських об’єктах.

Слідчі СБУ і прокурори Офісу генпрокурора заочно повідомили Шаріфі Моласареї Аббасу Муса про підозру за статтями Кримінального кодексу України:

  • пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.437);
  • порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України (ч.2 ст.28, ч.1 ст.438).

Зараз тривають заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за воєнні злочини проти України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 11 =

Back to top button