Україна

Підсумки23.8: Заяви Моді і Гарріс та стяги над ТОТСюжет


Підсумки23.8: Заяви Моді і Гарріс та стяги над ТОТ

Нарендра Моді та Камала Гарріс зробили заяви щодо війни в Україні; Над ТОТ Херсонщини замайоріли десятки прапорів України. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Прем’єр Індії зробив заяву щодо війни в Україні

Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом. При цьому повинні поважатися суверенітет і територіальна цілісність Української держави. Про це сказав прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві. За словами прем’єра, Індія готова зробити свій “активний внесок” у мирне врегулювання. Також Моді пообіцяв закрити гуманітарні потреби України і “бути на два кроки попереду” при вирішенні таких потреб. Також в ході візиту Моді Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю. За словами президента Володимира Зеленського, “це медична сфера, це співпраця в аграрному напрямі, це гуманітарні відносини, це культура”.

США оголосили про новий пакет допомоги Україні

Президент США Джо Байден після телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги для України. Загальна вартість пакета становитиме 125 мільйонів доларів. До нього зокрема увійдуть системи протидії безпілотникам, боєприпаси для HIMARS, артснаряди, системи Javelin, транспортні засоби та інше. 

Гарріс пообіцяла продовжувати підтримувати Україну

Віце-президент США Камала Гарріс в останній день національного з’їзду Демократичної партії, після офіційної згоди балотуватися в президенти, пообіцяла, що в разі своєї перемоги на виборах президента продовжить підтримувати Україну та НАТО. Вона також розкритикувавши попередні коментарі кандидата від республіканців Дональда Трампа про війну в Україні. Тим часом Трамп, чия кампанія була ув’язнена на перемогу над Байденом, поки що не знайшов ефективної лінії атаки проти Харріс.

Над ТОТ Херсонщини замайоріли понад два десятки прапорів України

Над тимчасово окупованими територіями Херсонщини у День прапору України замайоріли понад два десятки синьо-жовтих стягів. На опублікованому відео показано, як дрони несуть прапори на окуповані території. Там вони їх скидають над баштами, щоглами і іншими високими металевими конструкціями, а прапори, за допомогою прикріпленого до них магніту, прилипають до конструкцій.

Україна відновить експорт електроенергії

В Україні достроково з планового ремонту вийшов ще один атомний блок, який додасть 1000 МВт потужності та стабільності енергосистемі і дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів. Разом з тим в енергосистемі України виник профіцит електроенергії у денні години, коли активно працюють сонячні електростанції. Тому Україна знову почне експортувати електроенергію до сусідніх країн.

У Росії бойовики ІДІЛ захопили колонію

У місті Суровікіно Волгоградської області РФ четверо в’язнів захопили виправну колонію №19. Було вбито щонайменше троє правоохоронців, є поранені і заручники. Нападники висунули вимоги – 2 млн доларів і вертоліт. Натомість російський спецназ провів штурм колонії, в ході якого одного засудженого було вбито, двох поранено. Всі заручники звільнені. Однак згодом повідомлялося, що штурм відбувся не так гладко, як про нього заявили російські силовики. Терористи встигли вбити чотирьох заручників і завдати смертельних поранень співробітнику колонії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 2 =

Back to top button