Україна

Зеленський подякував США за нові санкції проти РФ


Зеленський подякував США за нові санкції проти РФ

США запровадили санкції проти приблизно 400 фізичних і юридичних осіб у зв’язку з продовженням Росією війни проти України.

Президент України Володимир Зеленський подякував уряду США за запровадження додаткових санкцій стосовно майже 400 фізичних і юридичних осіб РФ.

“Я вдячний Сполученим Штатам за запровадження сьогодні додаткових жорстких санкцій проти Росії. Майже 400 санкцій, включених до нового пакету США, ще більше послаблять здатність Росії вести агресивну війну проти України. Тиск на агресора має зберігатися й посилюватися постійно, доки Росія продовжує свою агресію”, – зазначив глава держави.

Президент заявив, що разом з усіма партнерами треба відновити повагу до Статуту ООН і змусити Росію укласти мир.

Як відомо, у п’ятницю, 23 серпня Мінфін США повідомив про запровадження обмежувальних заходів проти приблизно 400 фізичних і юридичних осіб у зв’язку з продовженням Росією війни проти України.

“Розширення санкцій, вже запроваджених проти Росії у відповідь на її агресивну війну проти України, що триває, сьогодні спрямоване Мінфіном і Держдепартаментом США на майже 400 осіб та організацій як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії, Європі й на Близькому Сході, чиї продукти й послуги дають Росії змогу підтримувати свої військові зусилля й обходити санкції”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкції націлені на численні транснаціональні мережі, які задіяні в отриманні боєприпасів і товарів військового призначення для Росії. Крім того, заходи стосуватимуться організаторів постачань у РФ деяких видів електроніки та обладнання.

Також санкції розраховані на те, щоб більше обмежити майбутні доходи Росії від металів, корисних копалин. Крім того, його заходи зачіпають деякі російські компанії, що надають IT-технології російському фінансовому сектору.

Нагадаємо, санкції США проти банків, що фінансують торгівлю товарами для війни Росії в Україні, ускладнили переміщення грошей в Росію та з неї.

Також повідомлялося, що Рада ЄС затвердила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти Росії, який включає обмежувальні заходи щодо 116 фізичних та юридичних осіб. Також пакт містить уточнення з приводу заборони на імпорт російських алмазів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 − three =

Back to top button