Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ «Вбиті американські найманці» та «розправи над цивільними»; нова…

#ЦПД_пояснює:

⚡️ «Вбиті американські найманці» та «розправи над цивільними»; нова хвиля фейків ru-пропаганди про події в курській області

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події у курській області, які поширює ворожа пропаганда.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️ «Ліквідація американських найманців». роспропагандисти заявляють про загибель у курській області «найманців американської ПВК Forward Observation Group». Єдиний «доказ»  – відео вуличних боїв в одному з сіл регіону. Варто зазначити, що згадана організація не є приватним військовим підрядником. Це консалтингова компанія з питань безпеки і тактичної підготовки, яка продає спорядження.

▫️ «Звірства ЗСУ». Зрадник з Луганська, який тепер працює на окупантів у мзс рф, – родіон мірошник – заявив, ніби його відомство після спілкування з жителями курської області володіє даними про «розправи над цивільним населенням». Одночасно з метою дискредитації ЗСУ публікуються розповіді нібито місцевих жителів з дезінформацією про буцімто жорстокість українських військових.

▫️ «ДТП з українськими військовими».
Ворожі ресурси поширили чергове відео, яке дуже нагадує ролики, зняті кадировцями на TikTok-фронтах задля створення ілюзії про перемоги над ЗСУ. У кадрі – чорний позашляховик, на якому нібито український військовий врізався у дерево, потрапивши у засідку росіян. Однак це відео має ознаки постановки: так, росіянин на відео викидає з авто зброю під руку українському військовому, що є грубою помилкою. Окрім того, дивно виглядає взуття «спецпризначенця» – він взутий у легкі кросівки. Військові, тим паче зі спецпідрозділів, у такому взутті не воюють. Також від сильного удару автівки об дерево мала б іти пара з радіатора, однак цього на відео не видно.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − 13 =

Back to top button