Світ

Гендиректор МАГАТЕ сказав, коли поїде на Курську АЕС

Гендиректор МАГАТЕ сказав, коли поїде на Курську АЕС

Фото: REUTERS/LEONHARD FOEGER

Глава МАГАТЕ підтвердив намір відвідати Курську АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі хоче відвідати Курську АЕС в Росії, а потім поїхати до Києва.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію наступного тижня. Про це у четвер, 22 серпня, повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

Як зазначили в організації, росіяни повідомили, що на території Курської АЕС нібито були виявлені залишки безпілотника. Його фрагменти буцімто знайшли приблизно за 100 метрів від сховища відпрацьованого ядерного палива.

“У зв’язку з цим Гроссі вирішив особисто оцінити ситуацію на станції під час візиту наступного тижня”, – йдеться у повідомлені. 

Під час свого візиту глава МАГАТЕ оцінить ситуацію на місці та обговорить умови подальшої діяльності, яка може знадобитися для оцінки умов ядерної безпеки та безпеки Курської атомної електростанції.

“Військова діяльність поблизу атомної електростанції становить серйозний ризик для ядерної безпеки. Мій візит на АЕС наступного тижня забезпечить нам своєчасний доступ для незалежної оцінки ситуації”, – сказав Гроссі.

Раніше у МАГАТЕ заявили, що ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції погіршилась після удару безпілотника поруч. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 5 =

Back to top button