Україна

На Сумщині фіксують перевищення концентрації пилу в повітрі


На Сумщині фіксують перевищення концентрації пилу в повітрі

Дослідження встановили перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2 – 1,4 раза. Решта досліджуваних показників – в нормі.

В Сумській області спостерігається перевищення концентрації пилу в повітрі.  Про це 22 серпня повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

Зазначається, що мешканці міста Суми почали скаржитись на сморід та неприємний запах в повітрі. Склад повітря досліджувався лабораторією Сумського обласного центру з гідрометеорології вночі о 01:00 та о 07:00 ранку.

Дослідження встановили перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2 – 1,4 раза. Решта досліджуваних показників: діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту та формальдегіду в нормі.

Також спеціалістами Державної установи “Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” було проведено відбір зразків повітря в п’яти точках міста Суми. Зафіксовано перевищення виключно по пилу.

Як повідомляється, перевищення концентрації пилу в повітрі може вплинути на стан здоров’я жителів Сумщини, зокрема, спричинити дискомфорт при диханні, особливо в людей з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи.

Нагадаємо, в Києві та Тернополі фіксують погіршення якості повітря. Зокрема, через спеку та безвітря очікується підвищення вмісту діоксиду азоту та інших забруднюючих речовин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 5 =

Back to top button