Події

#ЦПД_оперативно: ❌ З метою дискредитації Збройних Сил України, які беруть участ…

#ЦПД_оперативно:

З метою дискредитації Збройних Сил України, які беруть участь в операції у курській області рф, російські пропагандисти продовжують роздувати історію про буцімто вбиту українськими військовими вагітну жінку, яка з сім’єю начебто намагалася евакуюватися з епіцентру бойових дій.

▫️ Для її поширення підконтрольні кремлю медіа розповсюджують відео- та аудіоінтерв’ю з буцімто чоловіком «загиблої», який «на власні очі бачив військових з синьою стрічкою». В інтерв’ю чоловік розповідає про понівечене від куль авто та дружину з вогнепальним пораненням, яку він «намагався врятувати, але вона померла в лікарні».

Водночас російські пропагандисти не показали фото чи відео буцімто обстріляного авто з плямами крові, немає жодного фото з лікарні та відсутні будь-які світлини з похорону «загиблої».

▫️ Зважаючи на всі наведені вище факти, Центр повідомляє, що це чергове зрежисоване «кіно» російської пропаганди, мета якого – зіграти на емоціях росіян.

⁉️ Мета кремля — максимально демонізувати ЗСУ, створити образ «варварів», які ведуть війну з мирними росіянами.

▫️Центр прогнозує, що російська пропаганда і надалі поширюватиме подібні історії.

‼️ Україна ж під час операції в курській області суворо дотримується всіх законів і звичаїв війни й міжнародного гуманітарного права.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 1 =

Back to top button