Україна

ФДМУ створив першого держоператора сільгоспземель


ФДМУ створив першого держоператора сільгоспземель

Зауважується, що це необхідний фінальний етап у реалізації проекту Земельний банк перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.

Фонд державного майна України завершив процес корпоратизації ДП Фонд аграрних інвестицій, створивши на його основі ТОВ Державний земельний банк. Про це інформує пресслужба Фонду держмайна у четвер, 22 серпня.

Це перший державний оператор земель сільськогосподарського призначення. Новостворене товариство на 100% належить державі. Зауважується, що це необхідний фінальний етап у реалізації проекту Земельний банк перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.

Керівник ТОВ Державний земельний банк Ярослав Ярославський акцентував економічні переваги, зазначивши, що механізм користування земельними ділянками кардинально змінюється. Замість 1% від нормативно-грошової оцінки за постійне користування, тепер орендна ставка складе 12%. Він додав, що це збільшить надходження до бюджету щонайменше у 12 разів.

Передбачається, що реалізація проекту Земельний банк суттєво підвищить ефективність використання державних земель, збільшить надходження до державного бюджету, із якого фінансуються Сили оборони України, та створить прозорі умови для всіх учасників ринку.

Нагадаємо, Фонд державного майна України оголосив у державній електронній торговій системі Prozorro.Продажі онлайн-аукціони з великої приватизації. Першими лотами стали столичний готель Україна та Об’єднана гірничо-хімічна компанія.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − seven =

Back to top button