Україна

ФСБ заявила про затримання “агентів ГУР” у Криму


ФСБ заявила про затримання агентів ГУР у Криму

Зокрема один з затриманих “передавав” українським спецслужбам дані щодо розташування військових об’єктів у Криму, адрес проживання високопоставлених російських військових, а також про те, яким транспортом вони користуються.

Російські спецслужби повідомили про нібито затримання у Криму трьох “агентів військової розвідки України”. Про це інформують росЗМІ у четвер, 22 серпня.

“У Севастополі затримано агента ГУР МОУ, який пройшов в Україні мінно-вибухову, стрілецьку підготовку, а також навчання з виявлення зовнішнього спостереження та конспіративних способів зв’язку”, – зазначили у повідомленні.

Зауважується, що затриманий нібито виготовив вибуховий пристрій, який у липні 2024 року “використали для мінування газопроводу” у Криму. 

Тоді як у Керчі затримали громадянина Молдови, 1992 року народження, раніше засудженого в Україні за крадіжку. Як зазначили росіяни, у квітні 2024 року він через інтернет зв’язався з представником українських спецслужб та за його завданням “збирав та передавав” фото- та відеоматеріали з місцями дислокації російської військової техніки, позиціями ППО, об’єктами транспортної та енергетичної інфраструктури Криму. Також він фіксував наслідки ракетних ударів ЗСУ.

Третій затриманий – уродженець Севастополя 1973 року народження, – “передавав” українським спецслужбам дані щодо розташування військових об’єктів у Криму, адрес проживання високопоставлених російських військових, а також про те, яким транспортом вони користуються.

Згодом росЗМІ повідомили, що суд заарештував усіх затриманих.

Раніше Федеральна служба безпеки РФ затримала жителя Криму, який нібито за завданням українських спецслужб відстежував пересування підрозділів Росгвардії та збирав дані про оборонні споруди на півострові.

В російській Самарі ФСБ затримала жінку, яка нібито співпрацювала з українськими спецслужбами і “схиляла російських військових до переходу на бік ЗСУ”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 18 =

Back to top button