Україна

Затримано інформаторку окупантів, що помогала їм прориватися до Нью-Йорку


Затримано інформаторку окупантів, що помогала їм прориватися до Нью-Йорку

Російську пособницю затримали, коли вона намагалася евакуюватися із селища у прифронтовий район.

Служба безпеки затримала інформаторку російської розвідки, яка видала росіянам локації Сил оборони на Донеччині. Ворог прагнув дізнатися бойові позиції важкої артилерії ЗСУ, що тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити селище Нью-Йорк. Про це СБУ повідомила на своєму Telegram-каналі в четвер, 22 серпня.

“Фігурантка намагалася визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху українських військ, які обороняють населений пункт. Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на захоплення селища, де… тривають важкі бої”, – йдеться в повідомленні.

Російську інформаторку затримали, коли вона намагалася евакуюватися із селища у прифронтовий район.

“За даними слідства, ворожою поплічницею виявилася місцева жителька, ідейна прихильниця рашизму, яка чекала на прихід загарбників. Зв’язок з розвідкою РФ жінка дистанційно підтримувала через матір свого чоловіка, яка проживає в Росії та перебуває у полі зору спецслужби країни-агресора”, – додали в СБУ.

Інформаторка регулярно обходила фронтову місцевість, де приховано фіксувала локації Сил оборони. Фігурантка “втемну” використовувала своїх знайомих, у яких випитувала необхідну їй інформацію під час побутових розмов.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за статтею Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Зловмисниця нині перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки затримала ворожого інформатора, який передавав росіянам локації Сил оборони на Донеччині.

Викрито агентурну мережу Росії, в яку входила сім’я правоохоронців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 3 =

Back to top button