Світ

Шольц пообіцяв Санду всебічну підтримку на шляху до ЄС

Шольц пообіцяв Санду всебічну підтримку на шляху до ЄС

Фото: presedinte.md

Шольц пообіцяв Санду політичну підтримку

Сторони розробляють міграційну угоду, яка дозволить Німеччині оперативно висилати з ЄС нелегальних мігрантів із Молдови на їхню батьківщину, а також “залучати до країни кваліфікованих спеціалістів”.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав Кишинів та зустрівся з президентом Молдови Майєю Санду. Там він пообіцяв країні всебічну підтримку на шляху до ЄС. Про це у середу, 21 серпня, пише News Maker.

Канцлер Німеччини наголосив, що його країна продовжить підтримувати Молдову – і не лише на шляху до ЄС. 

“Ми знаємо, як Молдова страждає від агресивної війни Росії проти України. Ми знаємо, як проросійські політики намагаються дестабілізувати вашу країну, особливо на тлі президентських виборів та вступу Молдови до ЄС. Ми всебічно підтримуватимемо Молдову в міру можливостей”, – пообіцяв Шольц.

Він також відзначив, що нинішня влада Молдови успішно протистоїть спробам російської дестабілізації. І це, за його словами, найкращий доказ євроінтеграційних прагнень Кишинева.

“Для нас у Німеччині зрозуміло одне: ми маємо продовжити підтримувати вас на європейському шляху. Це розширення відповідає інтересам Європейського союзу, Німеччини та Молдови”, – підкреслив канцлер ФРН.

У свою чергу Санду зазначила, Молдова “надто довго відкладала” євроінтеграцію, але зараз країна “впевнено рухається цим шляхом”.

Як ми вже писали, в Молдові проросійському блоку Перемога відмовили в реєстрації для участі у президентських виборах та референдумі.Таке рішення ухвалила Центральна виборча комісія країни.

Кандидати в президенти Молдови доводитимуть, що знають румунську

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button