Світ

Кремль готує росіян до “нової реальності” через ситуацію на Курщині – ЗМІ


Російська влада намагається прищепити громадянам РФ, що втрата територій в Курській області нібито “тимчасова”.

Правлячий режим РФ визнає, що бої в Курській області можуть тривати кілька місяців, тому намагається переконати росіян у тому, що це так звана “нова нормальність”. Про це повідомляє Медузу з посиланням на джерела, “близькі до адміністрації кремлівського диктатора”.

ЗМІ стверджує, що початковий шок від українського наступу поступово перейшов у “звикання”. Проте ситуація залишається напруженою, у Росії почали інформаційну кампанію з метою підготовки населення до життя в умовах цієї “нової реальності”.

Кремль активно працює над тим, щоб змінити суспільне сприйняття війни й переконати росіян у тому, що такі події є “новою нормою”, хоч і “тимчасовою”. Пропаганда зосереджена на створенні образу “неминучого повернення” територій, що вимагає часу.

Одним із ключових елементів цієї “нової реальності”, є залучення росіян до “підтримки” Курської області через добровільно-примусові збори допомоги та дострокове голосування на виборах губернатора Курської області, хоча обговорювалися і можливість скасування виборів, і заміна кандидата.

У Кремлі обговорювали можливість проведення нової хвилі мобілізації, що може відбутися до кінця 2024 року через брак резервів. Однак уряд і бізнес-еліта виступають проти цієї ідеї, побоюючись негативного впливу на економіку, доає ЗМІ.

Нагадаємо, американська розвідка зафіксувала на території Курської області передислокацію певних російських військових формувань. 

Росія перекинула підрозділи з Часового Яру на Курщину – ISW

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 5 =

Back to top button