Світ

Росія перекинула підрозділи з Часового Яру на Курщину – ISW


Аналітики гадають, що російське військове командування не бажає виводити підрозділи, які беруть участь у бойових діях.

Військове командування Росії передислокувало окремі свої підрозділи з напрямку Часів Яру до Курської області, щоб зупинити просування Збройні сили України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, елементи 11-ї бригади, що призначені для заміни або посилення передових підрозділів, передислокували під Суджу. Загарбників, які беруть участь у бойових діях на фронті, не чіпали.

В ISW вже вказували, що подібні передислокації можуть вплинути на темпи наступальних операцій противника, але на це може знадобитися кілька місяців.

Аналітики гадають, що російське військове командування не бажає виводити підрозділи, які беруть участь у бойових діях, з більш пріоритетних секторів Донецької області через побоювання, що це може призвести до подальшого сповільнення темпів російських операцій на цих напрямках.

За даними російських джерел, командування окупаційної армії передислокувало до Курської області частини 30-го мотострілецького полку (72-га мотострілецька дивізія, 22-й армійський корпус, Ленінградський військовий округ), який станом на середину липня діяв на півночі Харківської області.

В ISW послалися на одного з українських військових оглядачів, який стверджував, що на Курщині діє невизначений підрозділ 4-ї танкової дивізії (1-а гвардійська танкова армія, Московський військовий округ). Однак цей підрозділ, ймовірно, був там ще до початку операції ЗСУ в Курській області.

Як ми вже писали, американська розвідка зафіксувала на території Курської області передислокацію певних російських військових формувань. 

Котел для росіян. Успіхи ЗСУ на Курщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button