Світ

Вчені заявили про “прорив” у дослідженні Туринської плащаниці

Вчені заявили про прорив у дослідженні Туринської плащаниці

Фото: gettyimages

Туринська плащаниця

Італійські дослідники за допомогою нової рентгенівської техніки визначили, що тканину було виготовлено в той час, коли жив Ісус Христос.

Вчені заявили про “великий прорив” після отримання результатів дослідження тканини, відомої як Туринська плащаниця. За переданням, у неї був загорнутий Ісус Христос після розп’яття. Про це у вівторок, 20 серпня, повідомляє Mirror.

Дослідники з італійського Інституту кристалографії Національної дослідницької ради виявили, що плащаниці, ймовірно, близько 2000 років.

“Профілі даних повністю сумісні з аналогічними вимірами, отриманими на зразку льону, датування якого, згідно з історичними записами, становить 55-74 років н.е., знайденому в Масаді, Ізраїль”, – ідеться в коментарі вчених.

Плащаниця вперше згадується в Біблії в уривку з Євангелія від Матвія 27:59-60, де йдеться про “нове лляне полотно”, у яке був загорнутий Ісус після розп’яття.

В уривку йдеться: “І взяв Йосип тіло, і обгорнув його новим лляним полотном, і поклав тіло Ісуса в нову гробницю, яку викопав у скельній стіні. Потім він закрив гробницю, приваливши дуже великий камінь, щоб закрити вхід. Зробивши це, він пішов”.

Плащаниця, що зберігається у католицькій каплиці в Турині, була в центрі багатовікових суперечок. Католицька церква офіційно не підтверджує і не відкидає її автентичність.

Нагадаємо, у 2009 році ізраїльські археологи виявили в Єрусалимі похоронний покрив, який датується часом розп’яття Христа. На їхню думку, ця знахідка змушує засумніватися у справжності Туринської плащаниці.

Також повідомлялося, що у 2002 році Туринська плащаниця була таємно відреставрована.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 12 =

Back to top button