Україна

Близько 20% всіх звернень до рекрутингових центрів надходять від жінок – МО


Близько 20% всіх звернень до рекрутингових центрів надходять від жінок - МО

Зараз найбільший інтерес серед рекрутів – як чоловіків, так і жінок – викликають вакансії в підрозділах, що працюють з безпілотниками, наземними дронами.

Близько 20% всіх звернень до рекрутингових центрів надходять від жінок. Про це повідомив представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець в ефіру телемарафону.

“Для жінок на сьогодні є можливість знайти себе у військовій службі, реалізуватися як фахівцю. Нормативних обмежень щодо цього немає. На наш погляд, тут більше є психологічних і культурних обмежень. Армія – великий живий організм, де є дуже багато абсолютно різних фахівців військової справи, у яких є певні стереотипи щодо того, на якій посаді в армії жінка може себе реалізувати. Тут наша робота полягає у тому, щоб переконувати командирів військових частин: на сьогодні це важливо і правильно – знаходити відповідні позиції жінкам, які добровільно вирішили долучитися до армії”, – зазначив він.

За словами чиновника, зараз найбільший інтерес серед рекрутів – як чоловіків, так і жінок – викликають вакансії в підрозділах, що працюють з безпілотниками, наземними дронами. Також користуються популярністю вакансії у сфері розвідки. Постійний попит зберігається і на посади, повʼязані зі службою в штабах, де можна максимально використати свій цивільний фах.

Нагадаємо, в Україні змінилися правила рекрутингу до війська. Нові правила унеможливлюють “помилковий” розподіл під час випуску із навчальних центрів та інші непорозуміння.

Військовий облік жінок: оновлення даних в ТЦК, мобілізація та штрафи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + five =

Back to top button