Україна

Кабмін затвердив програму водозабезпечення дев’яти областей


Кабмін затвердив програму водозабезпечення дев яти областей

Програма передбачає будівництво систем водозабезпечення, реконструкцію та капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

Кабінет Міністрів затвердив програму комплексного водозабезпечення територій дев’яти постраждалих від війни областей. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 20 серпня.

“Сьогодні затверджуємо програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Йдеться про дев’ять областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську”, – сказав він.

За словами Шмигаля, програма передбачає будівництво систем водозабезпечення, реконструкцію та капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

“За результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. До кінця 2025 року доступ до води отримають ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях”, – додав прем’єр.

Раніше стало відомо, що під час робочої поїздки у Дніпропетровську область президент Володимир Зеленський провів координаційну нараду щодо забезпечення водою мешканців двох регіонів.

Нагадаємо, через підрив росіянами Каховської ГЕС в ніч на 6 червня 2023 року мешканці Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Покровська, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів залишилися без води.

В березні цього року повідомлялося, що Кабмін виділив 5,15 млрд гривень з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на забезпечення будівництва магістральних водогонів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − eighteen =

Back to top button