Україна

Зеленський провів нараду щодо забезпечення водою двох областей


Зеленський провів нараду щодо забезпечення водою двох областей

На Дніпропетровщині запущені нитки магістральних водогонів, які забезпечать водою 1,5 млн українців.

Під час робочої поїздки у Дніпропетровську область президент Володимир Зеленський провів координаційну нараду щодо забезпечення водою мешканців двох регіонів. Про це повідомила його пресслужба у вівторок, 20 серпня.

Вказано, що на Дніпропетровщині запущені всі нитки магістральних водогонів на ділянках ріка Інгулець – Південне водосховище, Марганець – Нікополь – Покров, Запоріжжя – Томаківка – Марганець.

“Реалізація цих проєктів забезпечить водою 1,5 млн українців. Зокрема, це жителі Нікополя, Марганця, Покрова, Апостолового та Зеленодольська”, – йдеться у повідомленні.

Щоб тарифи на водопостачання не підвищились, з держбюджету виділи кошти для підтримки водопостачальних підприємств Нікополя, Марганця, Покрова, Кривого Рогу, Апостолового та Зеленодольська.

“Люди в таких містах, як Марганець та Нікополь, у Криворізькому районі настраждалися через війну. У них не було води. Тому потрібно знайти правильний спеціальний підхід, підтримати людей”, – заявив президент.

Також на нараді ухвалили рішення прискорити початок будівництва водогону з Нової Одеси до Миколаєва, щоб забезпечити водою Миколаївщину.

Нагадаємо, через підрив росіянами Каховської ГЕС в ніч на 6 червня 2023 року мешканці Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Покровська, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів залишилися без води.

В березні цього року повідомлялося, що Кабмін виділив 5,15 млрд гривень з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на забезпечення будівництва магістральних водогонів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + 10 =

Back to top button