Україна

Укренерго зводить антидроновий захист на 41 об’єкті


Укренерго зводить антидроновий захист на 41 об’єкті

Фінансування проєкту з будівництва антидронового захисту повністю забезпечується за кошти міжнародних фінансових організацій – МБРР, ЄІБ, ЄБРР та KfW.

НЕК Укренерго фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті. Тоді як системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення. Про це повідомили у пресслужбі компанії у понеділок, 19 серпня.

Укренерго будує захисні споруди на своїх підстанціях відповідно до постанови Кабміну від 27.12.2022 року №1482.

“Україна – перша у світі країна, яка винайшла комплексне рішення фізичного захисту від ударів БПЛА. Захисні залізобетонні конструкції витримують прямий удар «шахедів», які є найбільш небезпечними для об’єктів високовольтної мережі, та захищають обладнання від уламків ракет, – зауважили у пресслужбі.

Наголошується, що захисні споруди вже збудовані на переважній більшості підстанцій. Згідно з розрахунками, пошкодження внаслідок російських дронових ударів по об’єктах системи передачі електроенергії без захисних споруд були б у 5-6 разів більшими.

Фінансування проєкту з будівництва антидронового захисту повністю забезпечується за кошти міжнародних фінансових організацій – МБРР, ЄІБ, ЄБРР та KfW. 

Укренерго вже розпочало укладання договорів з підрядниками на будівництво другої черги захисних споруд на високовольтних об’єктах.

У НЕК також нагадали, що ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

У компанії також оприлюднили відомості про вартість закупівель основних матеріалів для зведення захисних споруд. Так, вартість бетону коливається від 3012 до 4583 гривень за кубометр. Гарячекатану арматурну сталь діаметром 8-36 міліметрів закуповують за цінами від 26742 до 27860 гривень за тонну, забивні залізобетонні палі – 16800 гривень за одиницю.

Нагадаємо, за час повномасштабного вторгнення НЕК Укренерго отримало до 1,5 млрд євро міжнародної фінансової підтримки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 12 =

Back to top button