Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️Напередодні Індія провела третій саміт «Голос Глобального Півд…

#ЦПД_пояснює:

⚡️Напередодні Індія провела третій саміт «Голос Глобального Півдня», в якому взяли участь представники 123 країн Глобального Півдня. Пакистан та Китай не були запрошені.

▫️Ініціатива саміту позиціонується як така, що ґрунтується на постулаті індійської філософії «Одна Земля. Одна сім’я. Одне майбутнє».

▫️Саміт передбачає консолідацію країн Глобального Півдня для обміну думками з ряду питань, таких як реформа світових фінансових інституцій, зменшення боргів, просування цифровізації, боротьба зі змінами клімату тощо. При цьому Індія позиціонує себе як лідера та «голос» Глобального Півдня, систематично проводячи роботу над реалізацією своїх геополітичних амбіцій.

▫️Наприклад, минулого року Індія головувала у G20 та активно просувала ідею щодо її реформування. Саме Індія запропонувала запросити до Групи Африканський союз, щоб активно долучити країни Африки до обговорення всіх найважливіших питань світового розвитку. У такий спосіб Індія намагається підтримувати свій статус «Голосу Глобального Півдня».

❗️Відносини з Індією є дуже важливими для України. Напередодні Дня Незалежності очікується перший від початку російського повномасштабного вторгнення візит Премʼєр-міністра Індії Нарендри Моді до нашої країни.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 14 =

Back to top button