Україна

Рада розгляне питання трофейної зброї – Стефанчук


Рада розгляне питання трофейної зброї - Стефанчук

В країні мають намір врегулювати за допомогою закону питання трофейної зброї, яку українські воїни отримують у боях.

Верховна Рада України незабаром розгляне питання щодо механізму легалізації трофейної зброї, яка була здобута в ході бойових дій. Про це у суботу, 17 серпня, заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону. 

“Безперечно, питання трофейної зброї ми також плануємо виносити на цей перший військовий пакет, який буде у Верховній Раді”, – заявив він.

Говорячи про можливі види озброєннь, яких це може стосуватися, Стефанчук зауважив, що “в окремих криївках і досі є зброя Другої світової війни”, що може свідчити про раціональність громадян, які “знають, де і що зберігати”.

“Але досі в нас не було механізму легалізувати це. Зараз ми заводимо абсолютно легальний законний механізм – як зброя, отримана в боях, може бути легалізована”, – сказав спікер.

Стефанчук додав, що цей законопроект погоджений з міністерством внутрішніх справ, який несе відповідальність за облік зброї, та висловив думку, що “це стане дуже хорошим механізмом”.

“Давайте перестанемо обманювати одне одного… Давайте зробимо все по закону, щоб люди були спокійні, що у них є це право, і розуміли, як воно може бути реалізоване”, – заявив спікер Ради.

Нагадаємо, з початку року Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у війську понад 10 роботизованих комплексів вітчизняного виробництва.

Американський лідер Джо Байден закликав Конгрес заборонити вільний продаж штурмових гвинтівок, зокрема моделі AR-15, з якої було скоєно замах на експрезидента США Дональда Трампа. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + eighteen =

Back to top button