Україна

США затримують відповідь щодо ударів Storm Shadow по Росії – ЗМІ


США затримують відповідь щодо ударів Storm Shadow по Росії - ЗМІ

Лондон звернувся до Вашингтона з пропозицією дозволити Україні бити цією зброєю по РФ, та американська сторона тягне з відповіддю, пише The Times.

США вже більше місяця не відповідають на запит Британії із пропозицією дозволити українським воїнам застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії. Про це повідомляє The Times.

Британія хоче досягти консенсусу ще з кількома союзниками для того, щоб дозволити Україні бити по території Росії ракетами Storm Shadow. Понад місяць тому до США було направлено відповідний запит, але відповіді так і не надійшло. За словами джерела видання, таке питання “застрягло в американській системі”.

Інший співрозмовник журналістів в уряді Британії розповів, що дискусії щодо Storm Shadow із союзниками продовжуються.

Неназваний чиновник уряду розповів The Times, що Британія не звинувачує США в затримці, бо такі зміни у політиці потребують часу.

Тимчасовий повірений у справах США у Британії Метью Палмер у свою чергу запевнив в інтерв’ю The Times, що питання українських ударів по території Росії не потребує схвалення США. Рішення ухвалює виключно Лондон.

Британські військові припускають, що США “тягнуть час”, щоб оцінити наслідки української операції на території Росії, перш ніж приймати рішення.

Британія не дозволяє Україні бити по Росії ракетами Storm Shadow – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + six =

Back to top button