Україна

Підсумки 16.08: Підрив мосту і нові відключенняСюжет


Підсумки 16.08: Підрив мосту і нові відключення

ЗСУ підірвали важливий міст на Курщині; Українців попередили про можливе повернення відключень. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЗСУ підірвали важливий міст на Курщині 

У Курській області РФ в районі Глушкового українські військові зруйнували міст через річку Сейм, який був важливий для логістики росіян. Після ударів Збройних сил України впав один з прольотів мосту. У Повітряних силах підтвердили підрив мосту і показали відео. У соцмережах пишуть, що частина Глушковського району зараз відрізана – це Теткіно, Попова-Лежачі, Волфіно та ще близько 27 населених пунктів. Також повідомляється, що близько 700 російських військових після підриву мосту потрапили в оточення ЗСУ.

Міненерго попередило про можливе повернення відключень

Починаючи із вихідних, очікується значне підвищення температури. Тому буде значне зростання споживання електроенергії. Це може змусити енергетиків застосовувати графіки відключень. Однак енергетики продовжують ремонти, і невдовзі планують ввести у роботу додаткові потужності генерації.

ЗСУ розбили ще одну колону військ РФ на Курщині – росЗМІ

Українські військові могли знищити нову колону російської військової техніки під час наступу в Курській області. Про це повідомляє опозиційне російське видання Moscow Times із посиланням на двох Z-воєнкорів. Однак інших деталей з цього приводу не повідомляється.

РФ перекидає сили у Курську область – розвідка

Росія почала стягувати сили у Курську область, щоб запобігти просуванню українських військ углиб території РФ. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. “Після початкового безладу і дезорганізації російські війська перекинули у регіон більші сили, у тому числі ймовірно, з інших місць уздовж лінії зіткнення”, – йдеться у звіті.

У Донецьку повністю згорів торговий центр – журналіст

Торгівельний центр Галактика у прифронтовому Петровському районі окупованого Донецьку повністю згорів. До окупації це був ТЦ Амстор, який загарбники привласнили собі та перейменували. За словами журналістів, російські окупанти перетворили Петровський район Донецька на свій військовий хаб.

Уряд погодив призначення голови Тернопільської ОВА

Уряд на засіданні 16 серпня погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА. Ним став В’ячеслав Негода. Він з 2014 року був першим заступником і заступником Міністра розвитку громад та територій України. У 2023 році був звільнений з посади.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − six =

Back to top button