Події

Генпрокурор Андрій Костін про ратифікацію Римського статуту Вітаю рішення П…

Генпрокурор Андрій Костін про ратифікацію Римського статуту

????Вітаю рішення Президента України внести до Парламенту законопроєкт щодо ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду. 

Офіс Генерального прокурора та я особисто завжди підтримували та продовжуємо підтримувати цю ініціативу. 

Ратифікація Римського статуту не лише необхідна умова для інтеграції України до Європейського Союзу. Це також чіткий сигнал, що Україна розділяє принципи міжнародного порядку, заснованого на законах і правилах, і повною мірою готова діяти згідно з цими принципами.

Ми вже робимо багато з того, що передбачає Римський статут. В Україні створено всі умови для того, щоб МКС міг здійснювати свої ефективні та неупереджені розслідування. Ухвалено відповідні зміни до законодавства. Українські прокурори на щоденній основі співпрацюють з Офісом Прокурора Міжнародного кримінального суду, надають усі необхідні матеріали та сприяють у збиранні доказів. В Україні діє польовий офіс МКС — найбільший за межами Гааги.

Ратифікація Римського статуту лише посилить цю співпрацю.

Повноцінне приєднання України до учасників Міжнародного кримінального суду також надасть нам додаткові можливості використовувати інструменти МКС, зокрема, для підтримки постраждалих від злочинів, вчинених під час російської агресії.

Офіс Генерального прокурора зі свого боку готовий і надалі забезпечувати максимальне сприяння роботі Міжнародного кримінального суду та відкритий до співпраці з міжнародними партнерами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button