Події

❗️Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки викрили…

❗️Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки викрили компанію відомого блогера-арбітражника в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

????️‍♂️ Встановлено, що підозрюваний залучив до своєї діяльності декількох осіб серед знайомих та тих, які мають спеціальні знання в галузі інформаційних технологій, для отримання незаконних прибутків від роботи в мережі Інтернет.

➡️ У 2020 році він заснував та організував діяльність комерційної структури, створив вебресурс та згодом зареєстрував торгову марку.

➡️ Компанія здійснювала арбітраж Інтернет-трафіку (аффілейт маркетинг) – рекламування в Інтернеті, соціальних мережах товарів, послуг третіх осіб переважно з індустрії «gambling» (ринок онлайн казино, азартних ігор), «dating» (ринок онлайн сервісів для віртуальних знайомств), «betting» (ринок онлайн ставок, букмекерських організацій), «nutra» (онлайн ринок товарів для краси та здоров’я) тощо.

➡️ Засновник компанії здійснював загальне керівництво роботою комерційної структури, а довірена особа займалась обліком отриманих грошових коштів, видачею заробітної плати співробітникам тощо.

➡️ Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в органах ДПС України, трудові договори з працівниками не укладалися.

➡️ Окрім того, керівник компанії запровадив механізм отримання власних доходів, у тому числі від надання послуг, шляхом переведення коштів у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та довірених осіб, з подальшим їх обміном в готівку, яку отримували в пунктах обміну валют.

➡️ Довірені особи підозрюваного реєстрували криптовалютні гаманці, використовуючи свої особисті дані та документи, на які надходила криптовалюта за надані компанією послуги з арбітражу трафіку. Віртуальні активи переводили на електронні гаманці керівника компанії, а також обмінювали в долари США.

❗️Таким чином керівник компанії, за пособництва довірених осіб отримав доходи, що за офіційним курсом НБУ на той час були еквівалентні понад 1 млрд грн. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

➡️ Такі дії призвели до фактичного ненадходження до бюджету держави понад 213 млн грн податків.

➡️ Надалі підозрюваний легалізував кошти одержані злочинним шляхом. Зокрема придбав низку об’єктів нерухомості та елітні транспортні засоби.

Детективи БЕБ повідомили про підозру керівнику компанії у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

❗️У кримінальному провадженні було проведено низку обшуків та експертиз. Наразі детективи БЕБ арештували 8 транспортних засобів – серед яких елітні супер/спорт кари, квартири та нерухомість в столиці.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генеральної прокуратури.

???????? FB | Х | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × four =

Back to top button