Україна

На Черкащині викрито священника УПЦ МП, який агітував за “руський мір”


На Черкащині викрито священника УПЦ МП, який агітував за руський мір

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди клірики Черкаської єпархії УПЦ МП отримали вісім підозр.

СБУ викрила на Черкащині настоятеля храму УПЦ МП, який виправдовував воєнні злочини рашистів. Про це в п’ятницю, 16 серпня, повідомила пресслужба СБУ.

“За даними слідства, фігурант поширював відео серед жителів громади із закликами не брати участі у спротиві російській агресії та виїжджати за кордон. Також клірик розсилав відеоролики місцевим жителям через популярні месенджери, в яких виправдовував воєнні злочини окупантів і намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України. У такий спосіб фігурант розхитував суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь країни-агресора”, – йдеться в повідомленні.

Священникові повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників. Йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

“Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ вісім підозр отримали клірики Черкаської єпархії УПЦ (МП) за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди”, – додають у СБУ.

Раніше повідомлялося, що затримано священника УПЦ МП, який готував удар по військових ешелонах. Затримано двох агентів воєнної розвідки РФ, але головним фігурантом виявився громадянин Росії, настоятель одного із харківських храмів УПЦ МП.

Україна в рамках обміну полоненими передала Росії двох зрадників з УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × two =

Back to top button